Αγαπητοί επισκέπτες,
Καλώς ήλθατε στο blog του Ομίλου Νεφρολογικών Κέντρων Mesogeios!

 

Στην προσπάθεια μας να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας χρήσιμες πληροφορίες για σύγχρονα ιατρικά θέματα, βίντεο, διαγωνισμούς, καθώς και συμβουλές για ευεξία – άσκηση – διατροφή. Η γνώμη σας είναι πολύτιμη και καλωσορίζουμε τα σχόλια σας και τυχόν παρατηρήσεις!


 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), ο ορισμός της υγείας ως αγαθού περιλαμβάνει "την πλήρη (ολοκληρωμένη) κατάσταση φυσικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς την απουσία νόσου ή αναπηρίας". Κατ’ επέκταση, η ποιότητα ζωής είναι μια πολυδιάστατη έννοια που αφορά την αντίληψη που έχει το άτομο σχετικά με το επίπεδο σωματικής λειτουργίας που διαθέτει καθώς και της ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας στα πλαίσια του συστήματος αξιών της κοινωνίας στην οποία ζει, σε συνάρτηση με τους προσωπικούς στόχους, τις προσδοκίες και τα πρότυπα του.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)
  • Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) αφορά κυρίως γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης. Η κύηση γυναικών με ΣΕΛ εμφανίζουν υψηλότερο κίνδυνο για επιπλοκές από κυήσεις γυναικών χωρίς ΣΕΛ.
Περισσότερα Write comment (0 Comments)
  • Η νεφρολιθίαση είναι μια πάθηση του ουροποιητικού συστήματος, που προκαλείται από την συγκέντρωση κρυστάλλων στα νεφρά και στον ουρητήρα.
Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Η προεκλαμψία είναι μια επιπλοκή της κύησης που χαρακτηρίζεται από ΝΕΟ εμφανιζόμενη υπέρταση και πρωτεινουρία (πρωτεΐνη – λεύκωμα στα ούρα) σε μια κύηση πάνω από την 20η εβδομάδα.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)
Κορυφή