Αγαπητοί επισκέπτες,
Καλώς ήλθατε στο blog του Ομίλου Νεφρολογικών Κέντρων Mesogeios!

 

Στην προσπάθεια μας να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας χρήσιμες πληροφορίες για σύγχρονα ιατρικά θέματα, βίντεο, διαγωνισμούς, καθώς και συμβουλές για ευεξία – άσκηση – διατροφή. Η γνώμη σας είναι πολύτιμη και καλωσορίζουμε τα σχόλια σας και τυχόν παρατηρήσεις!


 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), ο ορισμός της υγείας ως αγαθού περιλαμβάνει "την πλήρη (ολοκληρωμένη) κατάσταση φυσικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς την απουσία νόσου ή αναπηρίας". Κατ’ επέκταση, η ποιότητα ζωής είναι μια πολυδιάστατη έννοια που αφορά την αντίληψη που έχει το άτομο σχετικά με το επίπεδο σωματικής λειτουργίας που διαθέτει καθώς και της ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας στα πλαίσια του συστήματος αξιών της κοινωνίας στην οποία ζει, σε συνάρτηση με τους προσωπικούς στόχους, τις προσδοκίες και τα πρότυπα του.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία ορίζεται ως η υπερβολική συσσώρευση λίπους που μπορεί να βλάψει την υγεία. Η παχυσαρκία είναι το φαινοτυπικό χαρακτηριστικό του μεταβολικού συνδρόμου (που επίσης αναφέρεται ως δυσμεταβολικό σύνδρομο), το οποίο χαρακτηρίζεται από αντίσταση στην ινσουλίνη, υπερινσουλιναιμία και δυσλιπιδαιμία. Το μεταβολικό σύνδρομο συμβάλλει στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου II, υπέρτασης και καρδιαγγειακής νόσου.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Από την δεκαετία του ’90, το 45% τουλάχιστον των ασθενών που εντάσσονταν σε χρόνιο πρόγραμμα υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών. Το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση κάθε χρόνο με την ίδια τάση να εμφανίζεται ανά τον κόσμο. Η σχετική, ανάλογη με την ηλικία, αύξηση του επιπολασμού της ΧΝΝ είναι εξίσου εντυπωσιακή όσον αφορά στον πληθυσμό και στην Ευρώπη, χωρίς βέβαια να λείπουν οι μικροδιαφορές μεταξύ των διαφόρων χωρών. 

Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Στη σημερινή εποχή οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και επιζητούν να αποκτήσουν παιδί αυξάνονται. Πλέον όμως, η εξέλιξη  της ιατρικής επιστήμης, η πρόοδος των μεθόδων εξωνεφρικής κάθαρσης και η χρήση της ερυθροποιητίνης (για την αντιμετώπιση της αναιμίας που προκαλεί η νόσος) έχουν αυξήσει τον αριθμό των γυναικών που καταφέρνουν να συλλάβουν και να απολαύσουν την χαρά της μητρότητας.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)
Κορυφή