Αγαπητοί επισκέπτες,
Καλώς ήλθατε στο blog του Ομίλου Νεφρολογικών Κέντρων Mesogeios!

 

Στην προσπάθεια μας να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας χρήσιμες πληροφορίες για σύγχρονα ιατρικά θέματα, βίντεο, διαγωνισμούς, καθώς και συμβουλές για ευεξία – άσκηση – διατροφή. Η γνώμη σας είναι πολύτιμη και καλωσορίζουμε τα σχόλια σας και τυχόν παρατηρήσεις!


 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), ο ορισμός της υγείας ως αγαθού περιλαμβάνει "την πλήρη (ολοκληρωμένη) κατάσταση φυσικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς την απουσία νόσου ή αναπηρίας". Κατ’ επέκταση, η ποιότητα ζωής είναι μια πολυδιάστατη έννοια που αφορά την αντίληψη που έχει το άτομο σχετικά με το επίπεδο σωματικής λειτουργίας που διαθέτει καθώς και της ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας στα πλαίσια του συστήματος αξιών της κοινωνίας στην οποία ζει, σε συνάρτηση με τους προσωπικούς στόχους, τις προσδοκίες και τα πρότυπα του.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)
  • Αμέσως μετά την μεταμόσχευση συνεχίζεται η νοσηλεία με σκοπό τον έλεγχο της λειτουργίας του νέου νεφρού. Άμεσα θα αρχίσει και η λήψη νέων φαρμάκων, των ανοσοκατασταλτικών, με σκοπό να «αναγκάσουν» το αμυντικό σύστημα του ασθενούς να μην αποβάλει τον νέο νεφρό (το αμυντικό σύστημα είναι αυτό που καταπολεμά κάθε ξένο σώμα – μικροοργανισμό – μικρόβιο κατά την διάρκεια της ζωής μας).
Περισσότερα Write comment (0 Comments)
  • Η μεταμόσχευση νεφρού είναι η τοποθέτηση ενός υγιούς νεφρού σε ένα ασθενή που πάσχει από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Είναι δηλαδή ένας από τους τρεις τρόπους αντιμετώπισης της Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας τελικού σταδίου (στις υπόλοιπες συγκαταλέγονται η αιμοκάθαρση και η περιτοναϊκή κάθαρση).
Περισσότερα Write comment (0 Comments)
  • Η δωρεά οργάνων είναι η υπέρτατη αλτρουιστική πράξη, η μέγιστη έκφραση ανθρωπισμού και αγάπης για την ζωή.
Περισσότερα Write comment (1 Comment)
Κορυφή