Αγαπητοί επισκέπτες,
Καλώς ήλθατε στο blog του Ομίλου Νεφρολογικών Κέντρων Mesogeios!

 

Στην προσπάθεια μας να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας χρήσιμες πληροφορίες για σύγχρονα ιατρικά θέματα, βίντεο, διαγωνισμούς, καθώς και συμβουλές για ευεξία – άσκηση – διατροφή. Η γνώμη σας είναι πολύτιμη και καλωσορίζουμε τα σχόλια σας και τυχόν παρατηρήσεις!


 

Ποια είναι η λειτουργία των νεφρών?

Οι νεφροί είναι δύο όργανα που λειτουργούν από κοινού με σκοπό την διατήρηση της ομοιόστασης - ισορροπίας του οργανισμού ώστε όλα τα κύτταρα του οργανισμού  να λειτουργούν απρόσκοπτα σε ένα υγιές και ισορροπημένο περιβάλλον. Προκειμένου να το πετύχουν αυτό οι νεφροί εκτελούν τις εξής επιμέρους λειτουργίες

Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού είναι μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σχετικά με θέματα υγείας των νεφρών. Πιο συγκεκριμένα, φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού εορτάζεται στις 9 Μαρτίου, είναι αφιερωμένη στην παχυσαρκία και επικεντρώνεται στην κινητοποίηση της ιατρικής κοινότητας και του κοινού και την ενημέρωση τους σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της παχυσαρκίας καθώς και την σύνδεσή της με την νεφρική νόσο.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Στη σημερινή εποχή οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και επιζητούν να αποκτήσουν παιδί αυξάνονται. Πλέον όμως, η εξέλιξη  της ιατρικής επιστήμης, η πρόοδος των μεθόδων εξωνεφρικής κάθαρσης και η χρήση της ερυθροποιητίνης (για την αντιμετώπιση της αναιμίας που προκαλεί η νόσος) έχουν αυξήσει τον αριθμό των γυναικών που καταφέρνουν να συλλάβουν και να απολαύσουν την χαρά της μητρότητας.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)
Κορυφή