• Ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια, συχνά εμφανίζουν διαταραχές της σεξουαλικής τους υγείας.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)
  • Ο πεταλοειδής νεφρός είναι μια συγγενής ανατομική διαταραχή κατά την οποία οι δυο νεφροί δε διαχωρίζονται και παραμένουν ενωμένοι στον κάτω πόλο τους μέσω μιας λωρίδας νεφρικού παρεγχύματος που διασχίζει τη μέση γραμμή. Πρόκειται για τη συχνότερη ανωμαλία με σύντηξη των νεφρών. 
Περισσότερα Write comment (0 Comments)
  • O σακχαρώδης διαβήτης (ΣΔ) είναι μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης αίματος, προερχόμενα από την αδυναμία/ανεπάρκεια παραγωγής ινσουλίνης από τον οργανισμό, την περιορισμένη δράση της παραγόμενης ινσουλίνης ή το συνδυασμό και των δύο καταστάσεων (CDC 1998).
Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Ουρολοίμωξη είναι η νόσος που προκαλείται από την είσοδο μικροοργανισμών στο ουροποιητικό σύστημα που κατά κανόνα είναι ελεύθερο από μικρόβια. 

Περισσότερα Write comment (0 Comments)
  • Ποια είναι η λειτουργία των νεφρών?
  • Οι νεφροί είναι δύο όργανα που λειτουργούν από κοινού με σκοπό την διατήρηση της ομοιόστασης - ισορροπίας του οργανισμού ώστε όλα τα κύτταρα του οργανισμού  να λειτουργούν απρόσκοπτα σε ένα υγιές και ισορροπημένο περιβάλλον. Προκειμένου να το πετύχουν αυτό οι νεφροί εκτελούν τις εξής επιμέρους λειτουργίες
Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Από την δεκαετία του ’90, το 45% τουλάχιστον των ασθενών που εντάσσονταν σε χρόνιο πρόγραμμα υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών. Το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση κάθε χρόνο με την ίδια τάση να εμφανίζεται ανά τον κόσμο. Η σχετική, ανάλογη με την ηλικία, αύξηση του επιπολασμού της ΧΝΝ είναι εξίσου εντυπωσιακή όσον αφορά στον πληθυσμό και στην Ευρώπη, χωρίς βέβαια να λείπουν οι μικροδιαφορές μεταξύ των διαφόρων χωρών. 

Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια και να απολαύσουν τις διακοπές τους πραγματοποιώντας τη θεραπεία τους μακριά από το τόπο κατοικίας τους. 

Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία ορίζεται ως η υπερβολική συσσώρευση λίπους που μπορεί να βλάψει την υγεία. Η παχυσαρκία είναι το φαινοτυπικό χαρακτηριστικό του μεταβολικού συνδρόμου (που επίσης αναφέρεται ως δυσμεταβολικό σύνδρομο), το οποίο χαρακτηρίζεται από αντίσταση στην ινσουλίνη, υπερινσουλιναιμία και δυσλιπιδαιμία. Το μεταβολικό σύνδρομο συμβάλλει στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου II, υπέρτασης και καρδιαγγειακής νόσου.

Περισσότερα Write comment (2 Comments)
Κορυφή