• Η πρωτεΐνη είναι ουσιαστική για τη ζωή. Παρέχει τις δομικές μονάδες για τον ιστό, ορμόνες, ένζυμα και άλλες πολύτιμες για τον οργανισμό ενώσεις και αποτελεί 15% του σωματικού βάρους. Κάθε πρωτεΐνη σχηματίζεται από μία αλυσίδα πολλών αμινοξέων, που είναι οι δομικές μονάδες των πρωτεϊνών. Διαφορετικός συνδυασμός των αμινοξέων δίνει διαφορετικούς τύπους πρωτεϊνών.
Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Η πρόσληψη υγρών για ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση περιορίζεται μεταξύ των θεραπειών αιμοκάθαρσης, καθώς οι νεφροί χάνουν την ικανότητα να παράγουν ούρα και απομακρύνουν την περίσσεια του υγρού από το σώμα.

Περισσότερα Write comment (2 Comments)
  • Ο φώσφορος είναι ένα «μέταλλο», ένας βασικός ηλεκτρολύτης που βρίσκεται στην διατροφή μας και ο νεφρός είναι ένα από τα βασικά όργανα που τον ρυθμίζουν στο σώμα μας. Η νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πρώιμα στάδια σε αύξηση του φωσφόρου στο αίμα (υπερφωσφαταιμία).

Περισσότερα Write comment (0 Comments)

Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που το βρίσκουμε σε πολλά τρόφιμα. Βοηθά στην λειτουργία των μυών στο σώμα μας, στην λειτουργία των νεύρων καθώς και στην σωστή λειτουργία της καρδιάς.

Περισσότερα Write comment (0 Comments)
Κορυφή