Δράσεις

Στον Όμιλο Νεφρολογικών Κέντρων mesogeios εργαζόμαστε για μια καλύτερη κοινωνία, τόσο μέσω της επαγγελματικής μας καθημερινότητας, όσο και μέσω των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Με βασικές αξίες την ποιότητα, τη διαφάνεια, την υπευθυνότητα και την κοινωνική ευαισθησία, επενδύουμε ενεργά στην υλοποίηση ενός προγράμματος το οποίο επικεντρώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και την κοινωνική μέριμνα (προληπτική ιατρική και υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων).

Περιβάλλον

Με έμπρακτο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος, έχουμε θέσει σε εφαρμογή Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Στόχος μας είναι η διαρκής βελτιστοποίηση των εσωτερικών λειτουργιών. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιούμε προγράμματα για την διαχείριση ιατρικών αποβλήτων και απορριμμάτων, για την ανακύκλωση χαρτιού και συσκευών, για πράσινη επιχειρηματικότητά και εξοικονόμηση ενέργειας.

Κοινωνία

Η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται τη βοήθεια μας, είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε εταιρείας. Το πλέγμα των δράσεων μας περιλαμβάνει συνεργασία με φορείς και ιδρύματα που προστατεύουν τις άπορες οικογένειες, τα παιδιά, καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, στεκόμαστε δίπλα στα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τους τοπικούς φορείς, των οποίων η δράση αγγίζει τις ζωές και την καθημερινότητα κοινωνικών ομάδων που χρήζουν προστασίας και συμπαράστασης.

Εκπαίδευση

Στον όμιλό μας καλλιεργούμε μια κουλτούρα ομαδικότητας και υψηλών επιδόσεων, με στόχο την ανάπτυξη ενός δημιουργικού εργασιακού περιβάλλοντος. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αναπτύξουν πλήρως τις ικανότητές τους. Σε αυτό το πλαίσιο επενδύουμε στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, φροντίζοντας για τη δια βίου μάθησή του, οργανώνοντας τακτικά σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Αθλητισμός

Στεκόμαστε δίπλα σε αθλητικά σωματεία για δράσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα. Η στήριξη πολιτιστικών δράσεων που οργανώνονται από συλλόγους μεταμοσχευθέντων και νεφροπαθών αθλητών είναι για εμάς πράξη ευθύνης, δίνοντας μας την ευκαιρία να μοιραστούμε την κοινή τους προσπάθεια με την κοινωνία, μετατρέποντάς την σε πολιτιστική προσφορά.

Ενίσχυση Δράσεων ΜΚΟ

Κάθε χρόνο, ενισχύουμε τη δράση συλλόγων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδρυμάτων που βοηθούν µε τα έσοδά τους άτομα σε ανάγκη, αποστέλλοντας ευχές με κάρτες της UNICEF, του Σωματείου των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», του Συλλόγου του «Χαμόγελου του Παιδιού», καθώς και του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «Κάνε μια ευχή».

Διάθεση πλαστικών πωμάτων στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Στην προσπάθεια δημιουργίας δράσεων που συμβάλλουν στη Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με βαριά κινητική αναπηρία, ο Όμιλος Νεφρολογικών Κέντρων mesogeios συνεργάζεται με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών με σκοπό να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν ορθοπεδικά βοηθήματα, όπως αναπηρικά αμαξίδια, αναλώσιμα υλικά κτλ. Ως αποτέλεσμα συγκεντρώνεται κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός πλαστικών καπακιών, των οποίων η ανταλλαγή βοηθά στην προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων , καθώς και άλλων ορθοπεδικών ειδών.

Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων

Μια από τις κύριες πρωτοβουλίες μας αποτελεί η διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την Χρόνια Νεφρική Νόσο.

Χορηγίες

Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας προσφοράς διαθέτουμε μέρος των εσόδων μας για την υποστήριξη σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, συλλόγων και σωματείων, με στόχο την ενεργή συμβολή στην προώθηση του αθλητικού ιδεώδους. Πιο συγκεκριμένα αναλάβαμε τη:

  • Χρηματοδότηση του συνολικού κόστους συμμετοχής για 2 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς μας, στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών, που διεξήχθησαν στην πόλη Κάλιαρι της Ιταλίας.
  • Μερική χρηματοδότηση για την κάλυψη 3 αιμοκαθαιρόμενων αθλητών, στους 9ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Vantaa, προάστιο του Helsinki.
  • Χρηματοδότηση του συνολικού πακέτου συμμετοχών ασθενών και εργαζομένων της εταιρείας, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
  • Υποστήριξη του συλλόγου βόλεϊ ΑΣΠΕ ΘΕΤΙΣ ως βασικός χορηγός, στηρίζοντας με υπερηφάνεια την προσπάθεια των ομάδων του σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και τουρνουά γυναικών.