Καλώς ήλθατε στο Blog μας

Τιμές κρεατινίνης

Υψηλές τιμές κρεατινίνης συνήθως υποδηλώνουν κάποια δυσλειτουργία του οργανισμού, η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται το συντομότερο δυνατό προς αποφυγή σοβαρών επιπλοκών. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε αναλυτικά στην κρεατινίνη, στους παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδά της και στις φυσιολογικές τιμές της. Παράλληλα θα κάνουμε λόγο για τη συσχέτιση της με τον ρυθμό σπειραματικής διήθησης και τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για υγιή νεφρά

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελεί το σύνολο οργάνων που λειτουργούν ως μονάδες αλλά και σε συνεργασία με στόχο τη διατήρηση της συνολικής υγείας του.

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Αιμοκάθαρσης

Σκοπός μιας Μονάδας Αιμοκάθαρσης είναι να παρέχει στους ασθενείς της τις πιο αναβαθμισμένες και σύγχρονες υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται και προσαρμόζονται στις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα

Νεφροπάθεια

Η νεφροπάθεια είναι ένας ευρύς ιατρικός όρος ο οποίος αναφέρεται σε ένα μεγάλο φάσμα νοσημάτων, που μπορεί να προσβάλλουν τους νεφρούς. Μερικά παραδείγματα νεφροπάθειας είναι η σπειραματονεφρίτιδα, η διάμεση νεφρίτιδα, η αποφρακτική ουροπάθεια, η νεφρολιθίαση, η διαβητική και η υπερτασική νεφροπάθεια κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα

Κολικός νεφρού

Ο κολικός νεφρού είναι ένας οξύς, ξαφνικός πόνος ο οποίος πυροδοτείται όταν μια πέτρα των νεφρών φράζει το ουροποιητικό σύστημα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Αιμοκάθαρση: Απόφαση ζωής

Κάνε την δική σου επιλογή... Ως ασθενής έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε ποια θεραπεία συνάδει με τον δικό σας τρόπο ζωής. Ο ιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό θα είναι δίπλα σας κάθε στιγμή για να απαντάνε σε οποιοδήποτε ερώτημα και να υποστηρίζουν στον μέγιστο βαθμό εσάς και την οικογένειά σας.

Διαβάστε περισσότερα