Καλώς ήλθατε στο Blog μας

Διαβητικό πόδι

Ο όρος διαβητικό πόδι αναφέρεται σε μια κατάσταση που προσβάλλει τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τα άτομα με διαβήτη να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα και να παρακολουθούνται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να προληφθεί το διαβητικό πόδι και άλλες σοβαρές επιπλοκές του διαβήτη. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε στα συμπτώματα, τη διάγνωση και τους τρόπους θεραπείας του διαβητικού ποδιού.

Διαβάστε περισσότερα

Ηπαρίνη

Η ηπαρίνη αποτελεί μια φυσική ουσία η οποία παράγεται στο ήπαρ και στους πνεύμονες του ανθρώπινου σώματος και έχει αντιπηκτική δράση. Ως φάρμακο λαμβάνεται από χοίρους και αγελάδες και χορηγείται για την πρόληψη και τη θεραπεία των θρομβώσεων του αίματος. Ουσιαστικά λειτουργεί παρεμβαίνοντας στη διαδικασία πήξης του αίματος, αναστέλλοντας τον σχηματισμό της θρομβίνης.

Διαβάστε περισσότερα

Τιμές κρεατινίνης

Υψηλές τιμές κρεατινίνης συνήθως υποδηλώνουν κάποια δυσλειτουργία του οργανισμού, η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται το συντομότερο δυνατό προς αποφυγή σοβαρών επιπλοκών. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε αναλυτικά στην κρεατινίνη, στους παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδά της και στις φυσιολογικές τιμές της. Παράλληλα θα κάνουμε λόγο για τη συσχέτιση της με τον ρυθμό σπειραματικής διήθησης και τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για υγιή νεφρά

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελεί το σύνολο οργάνων που λειτουργούν ως μονάδες αλλά και σε συνεργασία με στόχο τη διατήρηση της συνολικής υγείας του.

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Αιμοκάθαρσης

Σκοπός μιας Μονάδας Αιμοκάθαρσης είναι να παρέχει στους ασθενείς της τις πιο αναβαθμισμένες και σύγχρονες υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται και προσαρμόζονται στις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα

Νεφροπάθεια

Η νεφροπάθεια είναι ένας ευρύς ιατρικός όρος ο οποίος αναφέρεται σε ένα μεγάλο φάσμα νοσημάτων, που μπορεί να προσβάλλουν τους νεφρούς. Μερικά παραδείγματα νεφροπάθειας είναι η σπειραματονεφρίτιδα, η διάμεση νεφρίτιδα, η αποφρακτική ουροπάθεια, η νεφρολιθίαση, η διαβητική και η υπερτασική νεφροπάθεια κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα