Καλώς ήλθατε στο Blog μας

Νεφροπάθεια

Η νεφροπάθεια είναι ένας ευρύς ιατρικός όρος ο οποίος αναφέρεται σε ένα μεγάλο φάσμα νοσημάτων, που μπορεί να προσβάλλουν τους νεφρούς. Μερικά παραδείγματα νεφροπάθειας είναι η σπειραματονεφρίτιδα, η διάμεση νεφρίτιδα, η αποφρακτική ουροπάθεια, η νεφρολιθίαση, η διαβητική και η υπερτασική νεφροπάθεια κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα

Κολικός νεφρού

Ο κολικός νεφρού είναι ένας οξύς, ξαφνικός πόνος ο οποίος πυροδοτείται όταν μια πέτρα των νεφρών φράζει το ουροποιητικό σύστημα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Αιμοκάθαρση: Απόφαση ζωής

Κάνε την δική σου επιλογή... Ως ασθενής έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε ποια θεραπεία συνάδει με τον δικό σας τρόπο ζωής. Ο ιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό θα είναι δίπλα σας κάθε στιγμή για να απαντάνε σε οποιοδήποτε ερώτημα και να υποστηρίζουν στον μέγιστο βαθμό εσάς και την οικογένειά σας.

Διαβάστε περισσότερα

Παθήσεις νεφρών

Οι παθήσεις των νεφρών είναι μια προοδευτική κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε φύλο (πιο συχνά γυναίκες), με μεγαλύτερη συχνότητα τους ανθρώπους που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία και ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη και αρτηριακή υπέρταση.

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι τα στάδια της νεφρικής νόσου;

Με τον όρο νεφρική νόσο ή αλλιώς νεφρική ανεπάρκεια αναφερόμαστε στην έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας που μπορεί να είναι από ήπια έως σοβαρή οπότε και είναι απαραίτητη η υποκατάσταση της λειτουργίας των νεφρών εξωγενώς με τεχνητό μέσο- αιμοκάθαρση . Οι νεφροί αποτελούν ένα από τα σηματικότερα όργανα του οργανισμού καθώς δρούν ως ένας φυσικός μηχανισμός φιλτραρίσματος στο σώμα μας. Το κύριο <<καθήκον>> τους είναι η επαναρρόφηση χρήσιμων για των οργανισμο ουσιών και η απέκκριση άχρηστων ή/και επιβλαβών ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα

Nεφροπαθής ασθενής: Τι πρέπει να προσέχει

Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι με χρόνια νεφρική νόσο (ΧΝΝ) μπορούν να έχουν ένα αρκετά μεγάλο προσδόκιμο ζωής, χωρίς αυτό να επηρεάζεται από την πάθησή τους! Αν και δεν είναι εφικτό να διορθωθεί η βλάβη που έχει ήδη συμβεί, δεν είναι απαραίτητο ότι θα επιδεινωθεί. Άλλωστε μόνο σε ένα μικρό ποσοστό νεφροπαθών ασθενών, η ασθένεια φτάνει σε προχωρημένο στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα