Καλώς ήλθατε στο Blog μας

Διακοπές εν καιρώ κορωνοϊού

Η κινητοποίηση των χρόνιων πασχόντων να αυξάνουν τη λειτουργικότητα στη ζωή τους, να εντάσσουν ηδονοτρόπες δραστηριότητες και να μην φοβούνται την κλινική τους κατάσταση, είναι βασικές συνιστώσες για την αντιμετώπιση του άγχους και της πιθανής καταθλιπτικής συμπτωματολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

Η Τέχνη της Επικοινωνίας

Είναι η επικοινωνία άραγε ένα είδος «τέχνης»; Η επικοινωνία αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνίας. Επικοινωνία είναι η ανταλλαγή απόψεων, συναισθημάτων, ιδεών, σκέψεων μεταξύ δύο ή περισσότερων προσώπων. Επικοινωνία είναι η διαδικασία της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μελών για τα οποία η πληροφορία έχει νόημα. Ο ρόλος της επικοινωνίας μεταξύ νοσηλευτή και ασθενή είναι σημαντικός και καθοριστικός.

Διαβάστε περισσότερα

Αιμοκάθαρση: Δε σταματάει η ζωή, απλά αλλάζει.

Η αιμοκάθαρση σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανασταλτικός παράγοντας για τη ζωή. Αντιθέτως, θα πρέπει να θεωρείται ως μία διαφορετική προσέγγιση της καθημερινότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Άγχος και κατάθλιψη κατά την αιμοκάθαρση; Πώς θα τα διαχειριστείτε!

Η προσαρμογή σε έναν καινούριο τρόπο ζωής μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, ειδικά όταν σχετίζεται με χρόνιες παθήσεις, όπως η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (ΧΝΑ).

Διαβάστε περισσότερα