Καλώς ήλθατε στο Blog μας

Η σημασία της Θετικής Ψυχολογίας

Παρατεταμένο καθεστώς καραντίνας, συνεχής ενημέρωση για τον κορωνοϊό, άγχος και ανασφάλεια για το μέλλον, σκέψεις για τις εξελίξεις, οικονομική αβεβαιότητα... είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να λειτουργήσουν επιβαρυντικά στην ψυχολογία μας και στην ψυχική μας υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση άγχους - It 's OK not to be ok...

Σε κάθε κρίση, μπροστά σε ένα απειλητικό γεγονός, οι άνθρωποι αναπτύσσουμε άμυνες και διαφορετικούς τρόπους συμπεριφοράς. Ταυτόχρονα όμως φοβόμαστε, αγχωνόμαστε και βιώνουμε ένα σοκ, μέχρι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα… και αυτό είναι λογικό, είναι αναμενόμενο…

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές εν καιρώ κορωνοϊού

Η κινητοποίηση των χρόνιων πασχόντων να αυξάνουν τη λειτουργικότητα στη ζωή τους, να εντάσσουν ηδονοτρόπες δραστηριότητες και να μην φοβούνται την κλινική τους κατάσταση, είναι βασικές συνιστώσες για την αντιμετώπιση του άγχους και της πιθανής καταθλιπτικής συμπτωματολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

Η Τέχνη της Επικοινωνίας

Είναι η επικοινωνία άραγε ένα είδος «τέχνης»; Η επικοινωνία αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνίας. Επικοινωνία είναι η ανταλλαγή απόψεων, συναισθημάτων, ιδεών, σκέψεων μεταξύ δύο ή περισσότερων προσώπων. Επικοινωνία είναι η διαδικασία της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μελών για τα οποία η πληροφορία έχει νόημα. Ο ρόλος της επικοινωνίας μεταξύ νοσηλευτή και ασθενή είναι σημαντικός και καθοριστικός.

Διαβάστε περισσότερα

Αιμοκάθαρση: Δε σταματάει η ζωή, απλά αλλάζει.

Η αιμοκάθαρση σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανασταλτικός παράγοντας για τη ζωή. Αντιθέτως, θα πρέπει να θεωρείται ως μία διαφορετική προσέγγιση της καθημερινότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Άγχος και κατάθλιψη κατά την αιμοκάθαρση; Πώς θα τα διαχειριστείτε!

Η προσαρμογή σε έναν καινούριο τρόπο ζωής μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, ειδικά όταν σχετίζεται με χρόνιες παθήσεις, όπως η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (ΧΝΑ).

Διαβάστε περισσότερα