Καλώς ήλθατε στο Blog μας

6 Tips για Ταξίδι και Aιμοκάθαρση

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μια ευχάριστη διαδικασία δεδομένου ότι κάθε ταξίδι ανάλογα με τον προορισμό και τις προτιμήσεις του καθενός μπορεί να προσφέρει διασκέδαση, χαλάρωση, περιπέτεια και θετικό πρόσημο στην ψυχολογία. Όμως σε αρκετούς αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς η ιδέα ενός ταξιδιού μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα αβεβαιότητας και άγχους. Τα συναισθήματα αυτά βασίζονται κυρίως στην απομάκρυνση από το προσωπικό τους κέντρο αιμοκάθαρσης, η οποία εύλογα γεννά ερωτήματα όπως ‘’Τι θα γίνει εάν χρειαστώ κάτι;’’ ‘’Θα πρέπει να επιστρέψω πίσω;’’ ‘’Εάν παρουσιάσω κάποια επιπλοκή ποιος θα είναι δίπλα μου;’’.

Διαβάστε περισσότερα

Κολύμπι και αιμοκάθαρση

Η θάλασσα και το κολύμπι αποτελούν πρωταρχική διέξοδο και απόλαυση, ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Για κάποιον ενταγμένο σε τακτικό πρόγραμμα αιμοκάθαρσης, ίσως μοιάζει απαγορευτικό… αυτό δε σημαίνει πως ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και ενημερωθείτε σχετικά με το αν μπορείτε να κολυμπήσετε, πώς να προστατέψετε την φίστουλα σας και το τι πρέπει εξατομικευμένα να προσέχετε.

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές εν καιρώ κορωνοϊού

Η κινητοποίηση των χρόνιων πασχόντων να αυξάνουν τη λειτουργικότητα στη ζωή τους, να εντάσσουν ηδονοτρόπες δραστηριότητες και να μην φοβούνται την κλινική τους κατάσταση, είναι βασικές συνιστώσες για την αντιμετώπιση του άγχους και της πιθανής καταθλιπτικής συμπτωματολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

Αιμοκάθαρση και διακοπές: Πώς μπορούμε να πετύχουμε και τα δύο;

Μπορεί ένας ασθενής με Χρόνια Νεφρική Νόσο να χρειάζεται αιμοκάθαρση, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει διακοπές. Ανακαλύψτε ένα νέο είδος τουρισμού!

Διαβάστε περισσότερα